probiotiki za urejeno prebavo

Probiotiki za urejeno prebavo športnikov

Spread the love
probiotiki za urejeno prebavo
PROBIOTIKI IN ŠPORTNA PREHRANA ZA UREJENO PREBAVO! POGLEJ VEČ!

Probiotiki za urejeno prebavo so rešitev marsikaterega vrhunskega športnika in tudi rekreativca. Vsak med nami je že kdaj doživel prebavne motnje na dan pomembne tekme.

Malo treme in tik pred startom smo ugotovili, da moramo na potrebo. Za življenje z urejeno prebavo so rešitev probiotiki, ki nam bodo prihranili mnogo težav. Poleg zdrave in uravnotežene prehrane, probiotiki uravnavajo črevesno floro in skrbijo, da ostane zdrava.

Probiotiki za urejeno prebavo

Besedo probiotik lahko razumemo tudi kot izraz za življenje. Zdravo življenje in splošno dobro počutje je v veliki meri odvisno od urejenega stanja v črevesju. Največ lahko seveda naredimo sami, predvsem z uravnoteženo prehrano in veliko gibanja. A kljub temu, da se pri vseh športih veliko gibamo, nas lahko kljub temu doletijo prebavne motnje.

O tem lahko veliko povedo športniki, ki se ukvarjajo z adrenalinskimi športi, ki so dinamični in dobro pretresejo celo telo in seveda tudi črevesje. Ko se pojavijo težave, moramo čimprej narediti kuro s probiotiki, ki mora trajati najmanj dva meseca. Po tem času se v črevesju postavi ravnovesje in probiotike kasneje jemljemo samo še občasno. Ves ta čas moramo skrbeti za zdravo prehrano in uživati veliko tekočine.

Posebej morajo za zdravo prebavo skrbeti vegetarijanci, saj lahko vegetarijanski način prehrane prav tako povzroča prebavne motnje. 

Kaj so probiotiki in kako delujejo?

Probiotiki so živi mikroorganizmi, lahko jih imenujemo tudi prijazne bakterije. Imajo močan vpliv na naše zdravje, v prvi vrsti skrbijo za zdravo prebavo. Njihova skrb je krepitev črevesnega imunskega sistema in zmanjševanje možnosti raznih okužb. Kako pravilno izberemo probiotik za svoje težave?

Pri hujših težavah je prva pot obisk zdravnika, ki bo glede na težave presodil, kakšni probiotiki so primerni za nas. Če smo pred kratkim jemali antibiotike, se nam je v črevesju verjetno razvila patogena kandida in druge škodljive bakterije.

Stanje naše črevesne mikroflore bo najbolje ocenil zdravnik, ki bo pregledal ali so v našem debelem črevesju prisotni naravni mikroorganizmi in koliko. Probiotiki delujejo tudi antioksidativno in pomagajo razstrupljati organizem, nikakor pa jih ne smemo jemati kot zdravilo, pač pa kot živilo, ki ga uživamo poleg uravnotežene prehrane.

Kaj pa hujšanje in probiotiki?

Verjetno ste že slišali, da bolezen preži v črevesju, zato se tudi hujšanje začne z urejeno prebavo. Zato moramo pred vsakim hujšanjem urediti prebavo, saj je to prvi pogoj za izgubo kilogramov. Najprej uravnotežimo prehrano, uživamo dovolj sadja in zelenjave, poleg pa pričnemo uživati probiotična živila. Kadar se naša prebava zaustavi, se odpadne snovi, ki se razkrajajo v črevesju, preselijo v naš organizem. To nam lahko povzroči mnoge težave, ko je splošno slabo počutje, nezbranost in utrujenost.

Pri nakupu probiotikov moramo upoštevati nekaj pomembnih dejavnikov. Vsebovati morajo veliko število dobrih bakterij, pridelava mora temeljiti na načelih tehnologije EM, kar pomeni, da je v izdelku posebna kombinacija različnih bakterij, ki še povečajo učinkovitost delovanja.

Za varnost našega črevesja, morajo biti probiotiki za urejeno prebavo brez vsakih kemičnih dodatkov in morajo biti pridelani po certificirani biološki pridelavi. Mnogi proizvajalci, ki pridelujejo probiotike, izdelkom dodajo tudi izvlečke zdravilnih zelišč, ki s svojim delovanjem izredno ugodno vplivajo na črevesno floro, hkrati pa normalizirajo vonj blata.