Kako negujemo suho kožo v zimskem času?

Spread the love
energijski izdelki za nego kože
OGNJIČEVA KREMA ZA UČINKOVITO ZAŠČITO KOŽE POZIMI! POGLEJ VEČ!

V zimskih mesecih moramo negi naše kože posvetiti večjo skrb, posebej če se odpravljamo v visokogorje. Zima koži ne prizanaša, saj je ta naš največji organ v mrzlih mesecih izpostavljen skrajnim temperaturnim spremembam.

V notranjih prostorih so visoke temperature in suh zrak, na prostem pa so lahko tudi izredno nizke, kar poslabša še veter, dež ali sneg.

Visoko v hribih, posebej če so zasneženi, je naša koža izpostavljena še močnim sončnim žarkom, ki se odbijajo od snega in nam lahko povzročijo resne sončne opekline. Energijski izdelki za nego kože pozimi so primerni za vse tipe kože, so blagi in neagresivni, ter ne povzročajo alergij. Posebej moramo biti pozorni, če so z nami v zimskih razmerah tudi otroci, saj je otroška koža še posebej občutljiva.

Energijski izdelki za nego kože pozimi naj bodo brez kemikalij in škodljivih snovi!

Pri izbiri kozmetičnih izdelkov za nego kože, bodimo pozorni kako in kje so izdelani. Vse bolj je priljubljena naravna kozmetika, ki ne vsebuje kemikalij, umetnih barvil, parabenov in kakšnih drugih škodljivih snovi. Naravne kreme se morajo dobro vpiti v kože in ob nanosu ne smejo puščati mastnega občutka.

Poznamo tudi energijske izdelke, ki vsebujejo različna eterična olja, ki poleg zaščite kože nudijo tudi podporo zbranosti in čistim mislim. Zbranost je visoko v hribih pogosto odločilnega pomena, zato le razmislimo tudi o uporabi energijskih izdelkov.

Strokovnjaki za nego kože pozimi priporočajo predvsem naravne kozmetične pripomočke, ki kožo vlažijo in hkrati mastijo, a na koži vseeno ne puščajo mastnega občutka. Formula izdelkov naj bo obogatena, to pomeni, naj imajo izdelki višji delež maščobnih komponent, ki so izrednega pomena za tvorbo zaščitnega sloja na kožni povrhnjici.  Ta zaščitni sloj zmanjša izgubo vlage kože, ki nastane zaradi izhlapevanja.

Za obisk visokogorja, moramo poseči po kremah, ki imajo izolacijski učinek, ki kožo ščiti pred vetrom, mrazom in močnim soncem. Poleg kože na obrazu, moramo zaščititi tudi ustnice in roke! Ustnice večkrat na dan namažemo z mazilom za ustnice ali z primerno energijsko kremo.

Pozimi tudi ne smemo pretiravati z vročimi prhami, za umivanje pa uporabljajmo naravne gele za tuširanje in blaga mila. Voda za tuširanje naj ne presega 35 stopinj! Po prhanju se takoj namažimo z negovalno energijsko, naravno kremo, ki je primerna za nego suhe kože. Tudi roke moramo zaščiti pred mrazom, poleg uporabe zaščitne kreme, moramo v hudem mrazu nositi rokavice, ki ohranjajo termično zaščito in ohranjajo vlažno okolje. Za zdravo kožo je tudi izrednega pomena, da uživamo zdravo in uravnoteženo prehrano!

Kako zaščitimo kožo pri zimskih športih?

Pri zimskih športih, smučanju, sankanju ali pri  adrenalinskih zimskih športih, smo pogosto izpostavljeni močnemu UV sevanju, vetru in mrazu. Poleg vlažilnih krem, ki ščitijo kožo pred izsušitvijo, moramo uporabljati tudi zaščitne kreme, ki vsebujejo UV zaščito. Za kože moramo skrbeti že prej, preden se podamo v zimske razmere. Izogibajmo se kozmetičnim izdelkom, ki izsušijo kožo, posebej krem, ki zmanjšajo tvorbo kožnega sebuma.

Te izdelke uporabljajmo raje v poletnih mesecih. Prav tako se izogibajmo mehanskim pilingom, saj spremenijo zaščitno funkcijo kože. V zimskih mesecih ne izvajajmo dermatoloških posegov na koži, saj mrzel zrak kožo razdraži in upočasni naravno regeneracijo. Predvsem naj bo nega kože pozimi redna in brez uporabe kozmetičnih sredstev, ki vsebujejo kemikalije.

Uporabljeno besedilo: energijski izdelki za nego kože, nega suhe kože, nega kože